Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Площадът на Камено заблестява след одобрено финансиране от правителството

#slideshow-3163

Площадът на Камено заблестява след одобрено финансиране от правителството

Жителите на града ще се радват и на нова сцена, красиви алеи и модерни съоръжения

Нов модерен площад с европейски облик ще имат жителите на гр.  Камено, след като правителството одобри  на заседание на МС финансирането от 1 220 579 лева за целта.

Със средствата ще бъде изградена изцяло нова инфраструктура на централния парк, заключен между ул. „Освобождение“, ул „Георги Кондолов“ и ул. „Неделчо Камбов“ в самия град.  Ремонтните дейности трябва да приключат до края на лятото.

Всички плочки ще бъдат подменени, а пространството ще се укрепи. На място ще бъде изградена сцена за концерти, ще се обнови и паркът в дъното на площада. Със средствата ще бъде подменена също така цялостно и техническата инфраструктура.

Ще бъде изградена нова модерна сцена в края на парка. Тя ще бъде покрита с лека стоманена конструкция с текстилна мембрана, работещи като интегрирана система. Покритието ще позволява защита на сцената от пряка слънчева светлина, дъжд и сняг и е проектирано в съответствие с Европейските стандарти.

Ще бъде направена и реконструкция на подпорни стени, настилки и алейна мрежа,  ще бъде обособена и велоалея, както и преобразяване на зелените площи, поставянето на нови пейки и други удобства за жителите на общината. Предвижда се да бъде изградена и автоматизирана поливна система.

 

Площадът в Камено да носи името на Васил Левски, предложи кметът на общината Жельо Вардунски.

Идеята е малкият парк и площадът да се превърнат в едно красиво място, обясни Вардунски. Там ще се изгради сцена за концерти. Ще бъдат подновени плочките на площада, а мястото ще се укрепи. На  сесия на местния парламент беше предложено една от улиците в града да носи името на Апостола. "В момента имаме една много малка уличка с две-три къщи, но на Левски му приляга нещо по-мащабно", коментира кметът.

"На 6-ти септември е годишнината от обявяването на Камено за град. Ще можем да посрещнем празника с нов площад, който да носи името на Апостола и негов паметник", коментира още Жельо Вардунски.

Обект 

Чертеж 

План на рампата