Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Седмица на Пожарната Безопасност

За поредна година служителите от Първа и Втора служби „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” ще отбележат своя професионален празник 14 септември.  На тази дата, през далечната 1905г. в свикан Първият пожарникарски събор в гр.София, където се разискват състоянието на пожарните команди, правилата за устройство и тяхната техническа въоръженост, проектоустав за добороволните дружини и други въпроси. По-късно, през 1995г., с Решение № 385 на Министерския съвет на Република България, датата 14 септември е обявена за патронен празник на пожарникарите в страната.

По утвърдена традиция служителите честват своя празник със „Седмица на пожарната безопасност”, като тя ще се проведе от 11 до 15 септември 2017г. През този период вратите на всички районни служби в областта ще бъдат отворени за граждани. Предвидени са мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението. На 13.09.17г. на площада пред паметник – мемориал „Пантеона”, служителите ще представят възможностите на пожарогасителната и аварийно-спасителна техника, която е на въоръжение в Бургаската пожарната. Ще има демонстрации за гасене, рязане на автомобил и извършване на спасителни дейности с оказване на първа помощ. Гражданите и гостите на гр.Бургас ще имат възможността да разгледат отблизо и да се докоснат до техниката и съоръженията, използвани от пожарникари и спасители.  

В седмицата на пожарната безопасност пожарникари от бургаската служба „Пожарна безопасност и защита на населението” посетиха Детска градина"Слънце"-гр.Камено ,за да запознаят малките възпитаници с основните правила на поведение в случай на огнено бедствие .Децата разгледаха отблизо противопожарния автомобил и си направиха снимки.Огнеборците поляха двора с вода,за да покажат нагледно част от задълженията си в трудната,но хуманна професия. 

Във връзка с отбелязването на своя професионален празник 14 септември, пожарникарите от Втора РСПБЗН – Бургас се срещнаха с децата на   ДГ „Слънце”- гр. Камено. Малчуганите се запознаха отблизо с Пожарния автомобил, оборудването му, и  работата на пожарникарите. В знак на благодарност децата на  ДГ „Слънце”- гр. Камено поздравиха екипа на Втора РСПБЗН – Бургас с музикално изпълнение.