Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

„ЛУКОЙЛ“ и доброволци от Камено посадиха 400 дръвчета, превръщат града в зелен рай

Инициативата се организира ден преди красивия християнски празник Цветница – на ЛазаровденНад 60 служители на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и близо 50 доброволци от Камено посадиха 400 дръвчета на територията на общинския център навръх Лазаровден.

Зелената акцията, която се провежда ден преди красивия християнски празник Цветница и е в началото на Седмицата на гората, бе организирана от Синдиката на българските нефтохимици „Лукойл“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Освен доброволците в нея участваха и кметът на Камено Жельо Вардунски, председателят на местния парламент Радослав Балтаджиев, както и директорът по персонала и обществените връзки на „Лукойл Нефтохим Бургас“ Росен Григоров.


Кметът Жельо Вардунски бе сред най-активните залесители


Председателят на Общински съвет-Камено Радослав Балтаджиев посади няколко дръвчета, помагайки за каузата

Много сме благодарни на ръководството на рафинерията за това, че дариха 400 дръвчета – бързорастящи видове чинар и червен дъб, защото градът се нуждаеше нова растителност. Радвам се, че жителите на Камено възприеха позитивно инициативата и се включиха активно в саденето. Дори ако някои от дръвчетата не се хванат, останалите ще се напълно достатъчно, за да придадат на града един по-зелен облик“, каза Жельо Вардунски. Днес той лично посади 6 дръвчета.
Участие в саденето взе и директорът по персонала и обществените връзки на „Лукойл“ Росен Григоров

В акцията се включиха цели семейства, а някои от служителите на „Лукойл“ дойдоха с личните си автомобили, тъй като един автобус не успя да събере всички доброволци.