Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Гигантски пеперуди, парад на ретро автомобили и Фестивал на гозбата за празника на град Камено-6 май, Гергьовден

#slideshow-2300

 

Гигантски пеперуди, парад на ретро автомобили и Фестивал на гозбата за празника на град Камено

 

Гигантски пеперуди, парад на ретро автомобили, гергьовденски хендмейд базар, уникална селфи стена в духа на Камено, фолклорен събор са само част от програмата на празника на града  - 6 май, Гергьовден.

За втора поредна година град Камено ще събере на 6 май всички смелчаци кулинари, които искат да покажат своите умения пред съгражданите си. Фестивалът на домашната гозба се превърна в емблема на празника на града.

Домашни баници, сладки, месни ястия ще бъдат едни от малкото възможности, които желаещите могат да донесат на площада пред Общината на 6 май от 11 часа. Ограничения в избраните ястия от кандидатите няма. Записванията за Фестивала на домашната гозба ще стават в местното читалище „Просвета-1927 г.” при Димитринка Бакалова – тел. 0893 62 67 10. 

На 6-ти май от 8.30  часа  започва Божествена света литургия  –в църковния храм „Свети Георги Победоносец”, а от 10.00 часа - Тържествен водоствет.

От 10.00 часа за младежите ще се проведе традиционната надпревара с велосипеди, а от 10.30 предстои анимация на площада за най-малките жители на Камено.  

От 10 часа в Културния дом започва и традиционното издание на националния събор „На мегдана“.

Актьорите от трупата „Fireter – театър на огъня и сенките“ ще приветстват жителите на Камено, облечени като гигантски пеперуди.

Тази година към празника на Камено по своя инициатива се включиха и Жени ГЕРБ-Бургас. Дамите от Бургас организират фототур под мотото „Тон в тон”. Инициаторите очакват майки с дъщери, бащи със синове или групи от приятели  на 6 май от 11.30 часа на площада пред Общината . Професионален фотограф ще направи снимка за спомен на всички, включили се в събитието. Единственото условие за всички е да бъдат облечени в тон, с дрехи в еднакъв цвят и кореспондиращ стайлинг.

Селфи любителите ще имат уникалната възможност да се снимат пред специално направената селфи стена в духа на Камено.

Гергьовденски базар с мото „С любов към децата и театъра“ организират в Камено на 6 май и клуб Майки ГЕРБ към Гражданско сдружение ГЕРБ  . Те ще изложат уникално изработени от тях сладки и солени изкушения, ръчно направени сувенири и бижута на наложилия се като запазена марка цветен и пъстър щанд с „жълтите ботуши“. От 10 часа до 20 часа на площада пред Общината всеки от жителите на град Камено може да закупи от красивите, но и също толкова вкусни кулинарни творения на майките, както и да се докосне до техните художествени умения. Със събраните средства ще бъде закупена постановка за куклен театър за най-малките жители на Камено.

От 12 часа ще бъде раздаден празничен курбан за здраве пред Общината.

Водещ тази година ще е обичаният от млади и стари актьор Руслан Мъйнов. Той ще открие и празничния концерт от 18.30 часа пред сградата на Общината.

Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на най-малките от танцов ансамбъл „Здравец”,  Георги Дюлгеров,  FOUR, Преслава Минасян и фолклорен клуб „Кайлии”.

Празникът ще завърши с хоро и заря.