Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Много настроение и забавления на детския хепънинг Наше Лято в Камено

Много настроение и забавления на детския хепънинг  „Наше Лято“ в Камено

 

 

За девета поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Камено организира общински летен хепънинг „ Наше Лято 2018 година“ по едноименната превантивна програма.Благодарение на ентусиазма на директорите на общинските училища, учителите, учениците и техните родители мероприятието се превърна в традиция. Мотото на тазгодишния хепънинг бе „Без агресия сме силни“- с изкуство, спорт, танци, музика и забавления срещу агресията и тормоза. Кметът Жельо Вардунски приветства учениците и им пожела весело и ползотворно лято.

С инициативата се насочва и общественото внимание към темата за превенция на рисковете и детската безопасност, като се насърчават социални и емоционални умения и мислене, както при децата, така и при всички възрастни около тях, привлича се вниманието на децата в начална и прогимназиална училищна възраст и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове, предоставят им се модели за безопасно поведение в различни ситуации, дават се идеи за интересни преживявания в свободното време. Участие взеха младежи не само от Камено, но и от съставните села към общината. Тази година бяха поканени за участие членове на Хикари Академия по бойни изкуства- гр. Бургас. Аниматори от ДЦ „ Слънце“- гр. Бургас внесоха допълнително настроение за весело посрещане на лятната ваканция и всяко дете си тръгна със собственоръчно изработен спомен от този ден.                                                                                                                 

В хепънинга, както всяка година,  се включиха огнеборците от Втора районна служба „ Пожарна безопасност и защита на населението“- гр. Бургас и част от фолклорен танцов ансамбъл "Здравец" - гр. Камено.Талантливата Преслава Минасян от Майки ГЕРБ Бургас вдъхнови творческите пориви на децата да се изразяват чрез музиката. Чаровната изпълнителка изпя с тях тематични български песни.

Символично на празника присъстваха бели хартиени гълъби с основно послание „Агресията не е решение!“. Част от изненадите за децата бяха осигурени от Майки ГЕРБ  от набраните средства на благотворителния базар на 6 май в град Камено. Празникът премина с много настроение.