Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Камено празнува Трифон Зарезан!

 

С много настроение, танци и песни премина честването в град Камено на един от най-обичаните и почитани български празници Трифон Зарезан –на лозаря и виното. Общината за четвърти път организира и Фестивал на виното, както и конкурс за най-добро домашно вино.

Празникът започна с традиционния ритуал по зарязване на лозята.  С пъстра каручка най-старите мъже и актьорът Валери Еличов преминаха през целия град и извършиха резитбата в края на града.

Събитието продължи на площада, където местните майстори на домашно вино се похвалиха с реколтата си. За доброто настроение се погрижи съставът за автентичен фолклор към читалище „Просвета -1927“.

Общината покани и сомелиер, за да даде своята професионална оценка за качеството на напитките. Честта се падна на Ирина Генова. Едва шестима обаче се осмелиха да участват в конкурса за най-добро вино от новата реколта, въпреки многото мераклии.

Първото място за най-добро вино е на Атанас Апостолов.  Втора награда взе Йордан Кабаков, а третата се падна на Гено Хаджиев.