Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Камбанен звън посрещна иконата на светеца – Светкавица Св. Ефрем Нови в Камено

 С камбанен звън в църквата св. Георги Победоносец беше посрещната за поклонение днес иконата на чудотвореца Св. Ефрем Нови. Тя беше поета от отец Серафим. Светецът е известен с това, че бързо изпълнява молбите, отправени към него.

  Десетки миряни очакваха светинята, за да се помолят за здраве и благоденствие. Сред хората беше и кметът на Камено Жельо Вардунски.

 

Иконата ще остане за поклонение през целия ден. В 18 часа ще бъде отслужен молебният канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с честните му мощи.

   За първи път след като е била изложена иконата ще бъде прожектиран и филмът за живота му "Светецът светкавица" в Читалище "Просвета - 1921" при вход свободен от 19 ч. Филмът разказва за живота и дивните чудеса на един непознат светец у нас - св. великомъченик Ефрем Нови. В лентата участват десетки хора, докоснати от Светеца светкавица, както го и наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. Във филма ще видите непоказвани до момента снимки и неразказвани истории, свързани с живота и неговия подвиг, както и за една тема, която рядко се засяга - екзорсизмът. За смисъла на живота, за докосването от божественото и промяната на живота към по-добро. Всичко това ще видите в новия филм на Ангел Бончев за св. Ефрем Нови. Филмът "Светецът светкавица" преобръща представите ни за чудеса и вяра.

 Събитията се провеждат с подкрепата на Община Камено