Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Инициативата „Красива Коледа 2022 г.“ зарадва с подаръци над 100 семейства в затруднено положение от община Камено

Дни преди Коледните празници в Община Камено се проведе благотворителна кампания „Красива Коледа 2022 г.“ под патронажа на кмета на Община Камено Жельо Вардунски. Кампанията е част от дейностите по проект „Интегрирани услуги в подкрепа на активното участие и социалното включване на маргинализирани общности на територията на Община Камено“ по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез „Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021г.“ в партньорство с Pirin Holding AS и Фондация „Областен ромски съюз“.

Инициативата имаше за цел да зарадва 30 деца до 7 годишна възраст от семейства в затруднено социално положение с нови дрехи и играчки. Социалните работници от Центъра за общностна работа проведоха акция за събиране на нови или запазени детски дрехи и играчки. Поради големия брой събрани дарения освен в двете детски градини в град Камено и село Свобода, дрехи и играчки бяха раздадени на семейства в нужда от селата Кръстина и Трояново.

На импровизирано тържество в детската градина на с. Свобода организирано от директора Славина Тошева, кмета на селото Георги Георгиев и с подкрепата на Сдружение „Верният настойник“, социалните работници по проекта Димена Калоянова и Ангел Василев влязоха в ролите на Дядо Коледа и неговата помощничка, които поднесоха  на малчуганите техните подаръци с усмивка и празнично настроение.