Горещ телефон и телефон за жалби и оплаквания

0700 12 750

Откриха площада пред Народното читалище в Камено

 

Кметът Жельо Вардунски откри обновения площад в Камено
Изпълнението на проекта се реализира изцяло с финансовата подкрепа на „Лукойл Нефтохим Бургас“
Кметът на Камено Жельо Вардунски и председателят на УС на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД Евгени Маняхин откриха днес обновения площад пред НЧ "Просвета-1927“ гр. Камено. В церемонията взеха участие и председателят на ОбС-Камено Радослав Балтаджиев и директорът по управление на персонала и административните въпроси на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ Росен Григоров.
Любимото място за разходка на местните хора и гостите на града е с изцяло нов облик и разполага с няколко обособени озеленени площи. Поставена е нова паркова мебел, кошчета за отпадъци и нови модерни осветителни тела. Осъществена е цялостна подмяна на асфалтовата настилка и плочите на площадното пространство. Реализираният проект е на стойност 400 000 лева и е изпълнен в съответствие с нуждите и желанията на гражданите на Камено за повече места за приятна отмора под сянката на дърветата в летните дни. Средствата са осигурени изцяло чрез финансовата подкрепа на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД.
В словото си управникът на община Камено Жельо Вардунски благодари на „Лукойл Нефтохим Бургас“ за щедрата подкрепа, благодарение на която Камено се сдоби с обновен площад. „За пореден път рафинерията се отзовава на нашата молба за благотворителност и за пореден път доказа, че работим в идеални партньорски взаимоотношения. Благодаря от името на целия град на нашите спонсори от „Лукойл” - средствата за тази нова придобивка са изцяло тяхно дарение - 400 000 лв. Имаме дълги традиции с тях през годините и винаги са гледали с добро око на такива инициативи”, каза кметът Жельо Вардунски. „Надявам се и занапред да продължим в този дух на доверие и взаимопомощ“, каза още кметът Вардунски.
Председателят на Управителния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ се обърна с топли думи към жителите на Камено и ги увери, че подкрепата от страна на нефтозавода за обществено значимите проекти на общината ще продължи. „Основата на нашата философия е старанието да правим добро за хората”, заяви в тържественото си слово г-н Маняхин.
След кратката церемония кметът Вардунски и представителите на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД прерязаха лентата на новото площадно пространство. Специалния повод уважи още заместник-кметa Петър Войнов. Събитието премина с водосвет, отслужен от отец Серафим.
 
Снимки:На морето.бг